Les Informatie

En dan gebeurt het...

De kleine trekt aan het tafelkleed en krijgt hete thee over zich heen, een collega grijpt naar zijn borst en valt neer, tijdens een etentje verslikt je tante zich in een stukje vlees, voor je ogen wordt een fietser aangereden...

Deze dingen en nog meer van deze vervelende situaties gebeuren helaas en dan is het makkelijk om te weten hoe te reageren/handelen in zo’n situatie. Dit kan je leren op de cursus eerste hulp bij de EHBO-vereniging Abbenbroek, Geervliet & Heenvliet. Onze cursusperiode voor de beginners loopt van september t/m maart deze lesavonden vinden plaats op de donderdagavond en zijn van 19.30 uur t/m ca. 21.30 uur. I.v.m. de nieuwe eisen aan het eenheids diploma Eerste hulpverlener, het invoegen van de module bediener Automatische Externe Defibrilatie (A.E.D.), zijn de kosten voor de cursus € 175,- (incl. het lesboekje, verbandmateriaal, reanimatie, opleiding A.E.D. bediener en het examen). Wil je jezelf of personeel aanmelden voor de cursus eerste hulp druk dan op de button aanmelden vul het formulier in en zend deze terug dan ontvang je zo spoedig mogelijk bericht terug.

En dan ben je geslaagd voor het diploma eerste hulp dan is het de bedoeling dat je regelmatig je kennis op peil houdt door herhalingslessen te volgen en te laten zien dat je competent bent. Dat kan bij onze vereniging de kosten hiervoor is € 25,- (incl. verbandmateriaal en verlenging van het diploma).

De lesroosters zijn te downloaden in het download scherm

Competentie

Voor het verlengen van de geldigheidsduur van uw diploma Eerste Hulp is het noodzakelijk om ieder jaar een aantal herhalingslessen te volgen. Op deze wijze blijven uw kennis en vaardigheden op peil. Tevens wordt aanvullende theorie behandeld en leert u nieuwe vaardigheden.

Naar competentiegericht onderwijs

Binnen het Eerste Hulp onderwijs is de overstap gemaakt naar competentiegericht leren. Het gaat er om dat de cursist de vaardigheden goed kan uitvoeren, voldoende kennis heeft en zich correct gedraagt bij het verlenen van Eerste Hulp. In de lessen verschuift daarmee de nadruk, meer dan voorheen, naar praktijkhandelingen (vaardigheden). Om het diploma Eerste Hulp (dat twee jaar geldig is) te kunnen verlengen dient u aan te tonen voldoende competent te zijn. Het deelnemen aan 8 herhalingslessen per jaar alleen, is daarvoor niet langer voldoende. In die lessen dient u ook voldoende vaardigheden en kennis te tonen.

Nieuwe lesopzet

In de lessen 'nieuwe stijl' wordt uitgegaan van een situatie waarin Eerste Hulp moet worden verleend. De vaardigheden die daarvoor nodig zijn worden uitgebreid besproken en geoefend. De theorie beperkt zich tot hetgeen voor de hulpverlening noodzakelijk is. Meer praktijkoefeningen en minder theorie dus. Tijdens praktijkoefeningen houdt de instructeur de competentie van de cursisten in het oog. Bent u voldoende competent in een onderdeel, dan tekent de instructeur dit aan. Mocht u, op één of meer onderdelen, nog niet voldoende competent zijn dan zal de instructeur u begeleiden zodat u alsnog de benodigde competentie kunt behalen.

Cursus

Regelmatig wordt er, bij voldoende deelname, een cursus Eerste Hulpverlener, conform de regels van het Oranje Kruis, gegeven in het SMC "de Nieuwe Sluis" aan de Stationsweg 24a, 3218 AV te Heenvliet.

Voor inlichtingen kunt U contact opnemen met e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.